C&D - Prese specifice pentru afaceri

În plin avânt al industriei 4.0, întreprinderile mici și mijlocii caută să automatizeze sarcinile repetitive efectuate de angajați.

Deși îmbunătățirea productivității a fost inițial obiectivul principal, a apărut o nouă prioritate: reducerea corvoadei muncii pentru operatori.

De-a lungul întregului lanț de producție, mașinile pot fi ajustate pentru a fi mai ergonomice, reducând riscul de tulburări musculo-scheletice.

La EMG, ținem cont de nevoile dvs. și adaptăm mai multe dintre presele noastre pentru a le oferi angajaților dvs. un confort sporit.

De ce să adaptați o presă?

 

În calitate de specialiști în fabricarea preselor manuale, mecanice, pneumatice și hidropneumatice și a preselor de marcare, clienții noștri ne cer în mod regulat să ne adaptăm mașinile pentru a oferi un confort sporit angajaților lor care efectuează sarcini manuale repetitive.

 

În cazul producției în masă de piese, postura operatorului este esențială pentru confort și pentru a limita tulburările musculo-scheletice. Este vorba, de asemenea, de siguranța operatorului și de calitatea sarcinilor efectuate.  Ținând cont de acest lucru, efectuăm diverse modificări la modelele noastre standard de prese pentru a le face mai ergonomice.

 

Un post de lucru mai ergonomic permite, de asemenea, o mai mare precizie și regularitate în mișcări. Aceste mișcări adaptate, precise și regulate duc în mod natural la o creștere a productivității. Așadar, adaptarea unui utilaj la postul de lucru al angajaților dumneavoastră devine o situație în care toți câștigă.


 

Ce tipuri de mașini pot fi modificate?

 

Majoritatea utilajelor pot fi mecanizate în multe sectoare industriale. În cazul preselor noastre manuale cu cremalieră și basculante, precum și al preselor noastre pneumatice, vă putem oferi modificările de care aveți nevoie pentru a satisface cerințele specifice ale afacerii dumneavoastră.

 

În funcție de specificațiile dumneavoastră, vom studia modificările care trebuie aduse preselor noastre, care au puteri nominale cuprinse între :

  • între 200 și 5000 kg pentru presele manuale cu cremalieră,
  • între 500 și 2000 kg pentru presele manuale cu pârghie,
  • între 360 și 6000 kg pentru presele pneumatice.

 

Ce părți ale mașinii pot fi modificate?


În cele mai multe cazuri, coloana vertebrală a presei rămâne aceeași, dar vom lucra asupra garniturii pentru a o adapta la cerințele specifice unui anumit sector de activitate.
 

Povestea de succes a unei prese adaptate la activitatea specifică a ceasornicarilor

 

 

Marile nume din orologeria elvețiană ne acordă încrederea lor de zeci de ani. Am dezvoltat o gamă de prese mecanice adaptate la nevoile lor. Producători de precizie care ne acordă încrederea lor: Rolex, Blancpain, Bovet, Bulgari, Swatchgroup, ETA...


Exemple de modificări pe care le putem face:

 

  • Adăugarea unui arc de compresie pe berbec pentru a minimiza jocul mecanic și pentru a crește precizia și repetabilitatea ciclului.
  • Protecția operatorului prin intermediul unor perdele de lumină, care pot fi ridicate automat odată cu grilajele laterale, permițând astfel montatorului să dispună de un spațiu complet liber pentru montarea și reglarea sculelor
  • Adăugarea unei tăvițe din lemn adaptate la ergonomia postului de lucru, cu o înălțime definită de client, care permite amplasarea rafturilor de piese în poziție
  • Modificarea mesei de lucru cu doar două fante în T pentru fixarea sculelor, ceea ce facilitează curățarea postului de lucru
  • Instalarea unui sistem de iluminat cu LED-uri cu neon reglabil pe înălțime pentru a asigura o bună vizibilitate a sculei în timpul poziționării piesei
  • Un cadru cu laturi drepte, care încorporează toate componentele presei în interior pentru o curățare ușoară (dulap electric, unitate de tratare a aerului, unitate de lubrifiere etc.)
  • O interfață om-mașină cu un ecran tactil pentru un control ușor și configurabil al presei.
  • Și, în unele cazuri, adăugarea unei prize USB pentru încărcarea unui telefon sau a unui accesoriu.
  • ....


Presa de ceasornicărie, dedicată unei singure piețe, este în continuare "personalizată" pentru fiecare client în parte, pentru a răspunde unor cerințe specifice.

 

Datorită expertizei și dorinței sale de a se adapta la nevoile pieței, EMG poate oferi soluția care să răspundă cerințelor dumneavoastră de producție.