Presă manuală, tăiere / ondulare pentru articole din piele

Presa manuală cu pârghie EMG 5HR este modelul perfect pentru tăierea și ondularea tuturor tipurilor de materiale utilizate la fabricarea articolelor din piele.

Această presă este o alternativă excelentă la unelte precum cleștele și ciocanul.

În domeniul articolelor din piele, tăierea și încrețirea sunt două operațiuni comune.
Atunci când se confecționează o geantă de mână, se folosesc ochiurile pentru a închide geanta (pentru cordon) sau pentru cureaua de umăr.

 

Avantajele unei prese manuale pentru articole din piele

 

Cu o presă manuală, tăierea devine simplă și precisă. Materialul: țesătură, folii, produse de călcat, piele, imitație de piele etc. este tăiat dintr-o singură mișcare, curat și fără bavuri. Ochiul este ușor de poziționat, în poziție verticală deasupra nasului mașinii. Ondulația este, de asemenea, impecabilă, datorită creșterii progresive a presiunii până la sfârșitul cursei. La sfârșitul cursei se aplică o forță mai mare, fără a fi nevoie de prea mult efort suplimentar. 

 

Cu presa 5HR, puteți tăia fără efort țesături subțiri, cum ar fi voalul, produse groase de călcat, cum ar fi fleece, materiale plastifiate, cum ar fi pânzele de umbră, sau materiale nobile, cum ar fi pielea de vacă.

 

Pentru materiale mai groase sau mai dure, departamentul de design al EMG vă poate sfătui cu privire la presa cea mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră

 

O presă manuală cu cârlige poate fi utilizată, de asemenea, pentru sertizarea de capse și nituire. Pur și simplu folosiți unealta corespunzătoare, care va fi ținută în nasul presei de un șurub de prindere.

 

presse manuelle pour la maroquinerie découpe du cuirpresse manuelle pour la maroquinerie, pose d'oeillet

 

 

Ce a atras utilizatorul Amandine la presa manuală EMG?

După 3 ani în care a tăiat țesături cât mai curat posibil pentru a confecționa genți și a sertizat ochiuri cu un clește și un ciocan, Amandine a descoperit plăcerea de a tăia materiale, chiar și pe cele nobile precum pielea, datorită modelului 5HR de la EMG.

 

În acei primi trei ani :

  • Ea a deteriorat mai multe instrumente de tăiere,
  • și-a rănit mâinile,
  • a trebuit să repete de mai multe ori pentru a obține o tăiere și o încrețire acceptabile,
  • i-a luat mult timp pentru fiecare acțiune. 

 

Apoi, Alexandre de la biroul de proiectare al EMG i-a sugerat să folosească o presă cu perforator. În acest scop, el a prelucrat mandrina conținută în setul de matrițe BOEHM astfel încât să se potrivească perfect pe modelul de presă 5HR, a cărei forță de 500 kg este ideală pentru această aplicație de marochinărie.

Capacitatea echipei EMG de a efectua teste pentru a determina presa cea mai potrivită pentru nevoile sale și de a o ghida către produsul ideal pentru activitatea sa din gama largă disponibilă a facilitat foarte mult adoptarea de către Amandine a acestui nou echipament.

 

De atunci, ea a fost total cucerită de această presă datorită dimensiunii sale foarte reduse. Ocupă foarte puțin spațiu în camera de cusut și este ușor de deplasat. Această presă pentru marochinărie este, de asemenea, foarte ușor de utilizat și de reglat. Vă permite să lucrați mai repede (durează de 2 până la 3 ori mai puțin timp) decât cu cleștele și ciocanul. 

 

Mai presus de toate, Amandine este deosebit de impresionată de calitatea tăierii și a încrețirii. Lucrul este perfect și necesită foarte puțin efort la sfârșitul cursei, unde este nevoie de mai multă presiune. I s-a oferit chiar și un finisaj personalizat (la alegere)! 

 

În cele din urmă, ea apreciază în mod deosebit faptul că această presă poate fi utilizată de toată lumea, chiar și de persoanele cu mobilitate redusă.